Un inginer român şi-a vândut afacerea nemţilor şi rulează 10 milioane de euro pe an administrând clădiri de birouri

Autor: Ioana Matei Postat la 20 februarie 2015 1834 afişări

Un inginer român lucrează de mai bine de un deceniu într-o industrie departe de lumina reflectoarelor, dar care reflectă dezvoltarea întregii economii. Businessul merge în direcţia bună, deşi presiunea pe preţuri din ultimii ani îl îndeamnă la compromisuri.

Un inginer român şi-a vândut afacerea nemţilor şi rulează 10 milioane de euro pe an administrând clădiri de birouri

Din acest motiv, printre planurile de viitor ale companiei se numără şi dezvoltarea unei divizii pentru zona industrială. „Spre deosebire de birouri, unde cele mai importante sunt costurile, partea industrială produce şi este orientată spre eficienţă.“ În cazul unei fabrici, riscul întreruperii producţiei este mare. În această zonă, au contracte din zona automotive, cu firma Continental din Timişoara şi Braşov, iar în prezent se află în discuţii şi cu Mercedes.

Potrivit managerului, consumul de energie poate fi redus cu până la 30% prin înlocuirea mijloacelor tehnice existente: cu cât este clădirea mai veche şi mai intensiv utilizată, cum se întâmplă în zona industrială, cu atât eficientizarea este mai necesară.

Pentru a duce la un alt nivel confortul angajaţilor care lucrează clădirile, dar şi pentru a-şi duce mai departe iniţiativele antreprenoriale, Anghel a lansat anul trecut afacerea TimePal, în care s-a implicat împreună cu antreprenorul Dan Mocanu. Afacerea se bazează pe conceptul de a oferi servicii de lux la un nivel accesibil angajaţilor din clădirile de birouri, cu un program încărcat, precum întreţinerea maşinii sau curăţarea hainelor. Cei doi au investit circa 300.000 de euro în platformă şi în promovarea serviciului lansat în primăvară şi în cadrul căruia lucrează până acum 12 angajaţi. Prin TimePal, utilizatorii îşi pot crea un cont personal pe platforma online şi comandă din produsele sau serviciile aflate în ofertă. TimePal preia comanda, urmând ca asistenţii personali să se ocupe de livrarea ei. Clienţii nu plătesc serviciul de asistenţă, iar modalitatea prin care antreprenorii remunerează afacerea se face prin discountul de volum pe care îl obţin de la furnizori precum Armand sau Metro. Sistemul TimePal a fost implementat până în prezent în nouă clădiri, toate aflate în portofoliul Immofinanz, iar Anghel speră să ajungă la recuperarea investiţiei în circa doi ani. Până acum, a observat că, la nivel de management, oamenii apreciază serviciul, dar restul angajaţilor sunt încă suspicioşi şi se tem că vor fi nevoiţi să plătească. A observat că, deşi s-au axat pe clădirile de birouri, chiar şi angajaţii de acolo au reticenţe în a plăti online, de aceea oferă şi varianta plăţilor cash pentru serviciile solicitate, către un asistent care vine la ei la birou şi încasează.

Lucian Anghel este optimist, atât în ce priveşte afacerile BSS, cât şi ale dezvoltării TimePal. Are un argument simplu: observaţiile asupra depozitelor pe care le administrează prin serviciile de mentenanţă: „Unul dintre clienţii noştri voia să construiască depozite acum doi ani şi  început să lucreze acum la acestea. În plus, semnale bune vin şi din cât de pline sunt depozitele existente. La un moment dat erau aproape goale, acum au început să se ocupe, să se umple, ceea ce înseamnă că  a crescut şi puterea de cumpărare“. Totuşi, nu neagă posibilitatea vânzării afacerii BSS. „Suntem abordaţi, atractivi, suntem stabili, nu am avut pierduri, am crescut cota de piaţă, iar să vii pe această piaţă acum nu mai este loc, trebuie să preiei ceva existent şi să creşti de acolo.“

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/imobiliare/un-inginer-roman-si-a-vandut-afacerea-nemtilor-si-ruleaza-10-milioane-de-euro-pe-an-administrand-cladiri-de-birouri-13821189
13821189
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.