Hotelul Cismigiu revine. Si nu e singurul

Postat la 08 decembrie 2009 303 afişări

Dupa o perioada de stagnare, lucrarile de constructie a mai multor hoteluri amplasate in cladiri de patrimoniu din centrul Capitalei au fost reluate. Deschiderea acestora se va intampla, indiferent de evolutia generala a economiei, intr-un moment fara prea multe in comun cu anii de gratie ai hotelier.

Reprezentantii companiei-mama declarau la inceputul acestui an ca nu au resursele financiare pentru terminarea proiectului, scos la vanzare pentru patru milioane de euro - valoarea investitiilor efectuate pana la momentul respectiv. Obtinerea unei finantari bancare a permis insa reluarea lucrarilor, in luna aprilie, asa incat termenul estimat pentru deschidere este inceputul toamnei anului viitor. Europa Royale va avea 90 de camere, hotelul urmand a fi clasificat la patru stele. In total, proiectul va atrage investitii de circa zece milioane de euro si va ramane in portofoliul companiei, care mai detine cateva hoteluri in regiune.

"Acceptam declinul actual al pietei si desigur, el ne-a afectat planul de afaceri. Totusi, hotelul apartine unui lant si aceasta ne va ajuta sa pregatim o strategie pentru veniturile Europa Royale din Bucuresti", afirma Paliulis. Pe langa trei sali de conferinte si un restaurant dedicate celor cazati, hotelul va avea alte trei restaurante care vor tinti clasa medie, dupa cum se exprima managerul Europa Group.

Dezvoltarea centrului istoric al Capitalei ar putea fi unul din avantajele celor doua hoteluri, intr-un context in care sectorul de profil trece prin momente dificile. Zeci de proiecte de dezvoltare a unor hoteluri au fost inghetate, o parte din cele existente isi cauta cumparatori de luni bune, iar gradul mediu de ocupare a camerelor a ajuns la aproximativ 40%, dupa reducerea la jumatate a numarului de turisti de afaceri. }intirea segmentului de turisti de placere si amplasarea centrala ar urma sa reprezinte insa avantaje pentru cele doua hoteluri, ca si pentru altele amplasate in zona centrala, considera Sorin Ionescu, managing partner al companiei de consultanta Fivestar Hospitality. "In perioadele de recesiune, cand sectorul de profil este puternic afectat, hotelurile ce sufera cel mai putin sunt cele cu o localizare excelenta. Hotelul Cismigiu si Europa Royale au asa ceva si le vad bine, tinand cont si de dezvoltarea centrului istoric. La fel si Carol I", spune consultantul, facand referire si la Carol I, un hotel cu 72 de camere care ar urma sa fie deschis vara viitoare, potrivit Mediafax, pe bulevardul omonim, in urma unei investitii de cinci milioane de euro. Un alt hotel, Grand Hotel Central, a fost redeschis saptamana trecuta dupa o perioada de doi ani in care au fost realizate lucrari de modernizare. Omul de afaceri Radu Enache, proprietarul proiectului, estimeaza venituri de 2,6 milioane de euro pentru anul viitor.

In ciuda amplasarii centrale, hotelurile existente, dar si cele care se vor deschide in urmatorii doi ani va trebui sa se confrunte cu scaderea numarului de turisti si a tarifelor de cazare, ca si cu o oferta deja supradimensionata. "In segmentul de patru stele exista un stoc ce depaseste cererea actuala. Nu cred totusi ca se vor inchide hoteluri. Piata va evolua mai dificil, urmand ca mai intai sa isi revina gradul de ocupare si mai apoi si tarifele", comenteaza Sorin Ionescu de la Fivestar Hospitality.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/imobiliare/hotelul-cismigiu-revine-si-nu-e-singurul-5154848
5154848
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.