Cum a fost primul trimestru pentru marile ansambluri rezidentiale

Postat la 17 mai 2010 57 afişări

Incepute in perioada buna a pietei imobiliare, cateva mii de apartamente din Capitala stau goale si isi asteapta cumparatorii, iar situatia ar putea ramane la fel timp de cativa ani, tinand cont de ritmul actual al vanzarilor, dar si de ceea ce se mai construieste.

Tot despre faptul ca un ansamblu gata construit inregistreaza vanzari mai bune decat unul la care inca se lucreaza vorbea recent si Romeo Cazanescu, directorul general al Conarg Real Estate, dezvoltatorul proiectului Rasarit de Soare. "In primul trimestru s-au vandut 80 de locuinte. In prezent mai avem la vanzare aproximativ 150 de apartamente, cu mentiunea ca avem antecontracte pentru alte 200", spune managerul. Proiectul a fost unul dintre cele noi care au beneficiat cel mai mult de pe urma programului Prima Casa, gratie preturilor mai reduse comparativ cu alte ansambluri rezidentiale finalizate.

In aceeasi situatie este si Confort City, dezvoltat de catre Domus Stil, in care s-au vandut aproximativ 40 de unitati in primul trimestru. Reprezentantii dezvoltatorului Doamna Ghica Plaza - aceste proiecte conduc clasamentul celor mai mari ansambluri rezidentiale din Bucuresti - nu au comunicat cifrele de vanzari inregistrate in perioada ianuarie-martie. Un alt proiect de mari dimensiuni, Green City, in care sunt gata deja 356 de locuinte si alte cateva sunt in diferite faze de constructie, a avut in primele luni aproximativ 50 de locuinte vandute, in timp ce in Cosmopolis au fost vandute noua unitati.

Chiar si asa, cifrele actuale raman mici comparativ cu cele din epoca de boom imobiliar. Stocul de apartamente nevandute, dar si scoaterea la revanzare a apartamentelor achizitionate initial de catre investitori va face, cel mai probabil, ca situatia din perioada actuala, cand numarul de noi locatari intr-un ansamblu rezidential finalizat este foarte mic, sa se prelungeasca.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/imobiliare/cum-a-fost-primul-trimestru-pentru-marile-ansambluri-rezidentiale-6126397
6126397
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.