Cu cat s-au ieftinit constructiile din cauza crizei

Postat la 20 octombrie 2009 91 afişări

Scaderea cu aproape 30% a pietei de constructii in ultimul an nu-i o surpriza, avand in vedere declinul pietei imobiliare. |n tot acest tablou, companiile care se ocupa cu diverse lucrari pentru marile proiecte imobiliare sufera la fel de mult.

Anul urmator ar urma sa fie si mai greu comparativ cu 2009, in principal din cauza numarului mic de proiecte imobiliare incepute in aceasta perioada. "2010 va fi mult mai greu - in Romania nici nu a inceput criza", considera Rudolf Sommer, care a luat unele decizii pentru a isi proteja afacerea. Una dintre acestea este participarea la licitatii pentru proiecte din strainatate, primele referindu-se la proiectarea aeroporturilor din Burgas si Varna (Bulgaria) si la un proiect in Erevan, capitala Armeniei. In plus, compania este implicata in mai multe licitatii in tara, "un proiect foarte mare pentru executie si doua de proiectare", completeaza proprie-tarul Sommering Instal, care a lucrat la proiectele Baneasa Shopping City sau Bucharest Business Park.

Speranta in lansarea unor noi proiecte este cu atat mai mare cu cat Sommer a pariat pe cresterea pietei imobiliare, deschizand in acest an o fabrica proprie de tubulaturi, cu o investitie de trei milioane de euro: "Daca n-o sa vand in Romania, o sa vand in Bulgaria, Ungaria. O sa ma duc oriunde sunt bani".

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/imobiliare/cu-cat-s-au-ieftinit-constructiile-din-cauza-crizei-4998733
4998733
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.