Ce se mai intampla cu planurile Cefin

Postat la 10 mai 2010 177 afişări

Un dezvoltator imobiliar care zambeste – o imagine cel putin surprinzatoare pentru contextul actual. Atitudinea lui Stefano Albarosa nu se datoreaza proiectelor de 1,5 miliarde de euro anuntate initial, ci redresarii afacerilor de baza ale grupului, din sectorul auto. Viitorul nu e insa simplu.

Primul fapt cert: proiectul prin care Cefin urma sa isi faca debutul in sectorul rezidential, Cortina Residence, din care fondul de investitii american Heitman detine 75%, a intrat in insolventa, cu 114 de apartamente vandute dintr-un total de 271 de unitati. "Cautam solutii, dar un apartament de 130.000 - 150.000 de euro este greu finantabil. Noi vrem sa-l terminam, dar depinde ce fac partenerii, care in acest moment doresc sa se retraga", afirma omul de afaceri italian.

Proiectul rezidential era unul dintre cele mai scumpe de pe piata bucuresteana, cu preturi care au pornit de la 2.500 de euro pe metrul patrat, ceea ce facea ca, in toamna lui 2008, pretul celei mai ieftine garsoniere sa fie de 169.000 de euro plus TVA, iar al celui mai ieftin apartament cu doua camere de 197.000 de euro plus TVA.

"Proiectele rezidentiale s-au construit pe o piata care nu mai exista, un apartament mai scump de 120.000 de euro nu-si mai gaseste cumparatorii astazi. Produsele care atunci mergeau bine nu isi mai au rostul acum", mai afirma Albarosa, care considera insa ca exista potential de dezvoltare.

Singurul segment care pare ca se misca anul acesta este cel logistic, care adusese recunoasterea Cefin ca dezvoltator imobiliar de calibru. Inceputa ca o decizie complementara afacerii de distributie a autovehiculelor comerciale, construirea de spatii de depozitare a dus la dezvoltarea Cefin Logistic Park si a A1 Logistic Park. Primul proiect a fost preluat de fondul de investitii austriac Europolis intr-o tranzactie de tip forward purchase, cu o valoare de 75 mil. euro, investitia fiind dublata ulterior, iar al doilea proiect a fost vandut catre fondul de investitii Teesland, actualul Valad, pentru 70 de milioane de euro.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imobiliare,
Cefin,
proiecte,
Stefano Albarosa
/analize/imobiliare/ce-se-mai-intampla-cu-planurile-cefin-6099923
6099923
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.