Apartamentele noi, acelasi pret cu cele vechi. Doar pe hartie

Postat la 06 octombrie 2010 45 afişări

Inghetul vanzarilor de pe piata imobiliara naste noi tehnici de a cuceri cumparatorii. Un fond norvegian de investitii anunta ca pretul apartamentelor noi pe care le vand in Bucuresti a atins nivelul celor construite in perioada comunista.

"In sectorul 3, in complexul Armonia, situat in zona Titan, pretul de vanzare pe metrul patrat pentru un apartament cu o camera, cu o suprafata de 59,6 metri patrati este de 955,2 euro. In comparatie, pentru o garsoniera intr-un bloc vechi in zona, pretul de vanzare este de 1.000 de euro pe metrul patrat", se arata in comunicatul fondului Romania Invest.

Rationamentul are insa cateva scapari. Senzatia de preturi sensibil egale exista doar atunci cand se incearca un calcul pe metru patrat. Pretul unitar ramane insa in continuare mai mare in cazul locuintelor noi. De asemenea, proprietarii de apartamente vechi sunt dispusi sa negocieze; un studiu recent al agentiei imobiliare Coldwell Banker arata că intre pretul cerut si pretul real al tranzactiei este o diferenta care atinge, in medie, 8%.

Detalii pe www.gandul.info.

Urmărește Business Magazin

/analize/imobiliare/apartamentele-noi-acelasi-pret-cu-cele-vechi-doar-pe-hartie-7449654
7449654
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.