Cum si-a bagat recesiunea coltii in cauzele nobile

Autor: Razvan Muresan Postat la 20 ianuarie 2011 24 afişări

De cand cu recesiunea, banii adunati de organizatiile cu scopuri caritabile s-au prabusit la jumatate fata de vremurile bune. Companiile au taiat din bugetele pentru donatii, iar ONG-urile s-au vazut nevoite sa gaseasca noi solutii in lupta pentru strangerea de fonduri.

Cat priveste Fundatia pentru SMURD, un alt pol de atragere a donatiilor din contributia de 2% din impozitul pe venit, sumele colectate sunt intr-un trend similar cu cel din 2009. Desi banii stransi direct de la companii de catre SMURD, Salvati Copiii sau Crucea Rosie au trecut prin sita recesiunii, buna mediatizare a facilitatilor legale de sprijinire a ONG-urilor au facut ca per total situatia sa se mentina la acelasi nivel. De remarcat e faptul ca o treime din sumele colectate sunt destinate bisericilor, potrivit datelor GfK.

Daca tendinta crescatoare se pastreaza, minusul cauzat de imputinarea donatiilor directe ar putea fi compensat de facilitatea legala oferita firmelor si persoanelor fizice, permitand colectarea unor bani indreptati catre cauze unde nevoia de ajutor este imediata. "E mare pacat sa nu ne folosim de o lege care chiar ne ajuta", pledeaza Carmen Uscatu, presedintele Salveaza Vieti.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
societate,
recesiune,
cauze nobile,
ONG,
donatii
/analize/cum-si-a-bagat-recesiunea-coltii-in-cauzele-nobile-7890185
7890185
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.