Cu spaga la halatele albe: episodul "Farmacistii"

Autor: Razvan Muresan Postat la 14 noiembrie 2010 283 afişări

Mereu in criza de bani si asteptand cu lunile decontarile pentru medicamente compensate, farmacistii au marit in cele din urma adaosurile comerciale pentru produsele eliberate fara reteta. Asa au ajuns doctoriile sa fie vandute ca orice alt produs, in functie de cat de rentabile sunt pentru farmacie.

De mentionat e si faptul ca sume de bani se rotesc si dinspre farmacii catre unii medici, care dincolo de faptul ca recomanda un anumit produs, le sugereaza pacientilor farmacia unde il gasesc sau cea care le ofera un pret mai bun.

Daca Banca Mondiala estima la 300 de milioane de euro sumele de bani informali care merg anual in buzunarele medicilor romani, aceeasi ceata umbreste si farmaciile, iar sumele scurse prin discounturi, promotii sau, de ce nu, bani lichizi ajung la cel putin cateva zeci de milioane in fiecare an, conform estimarilor surselor din piata. Aceeasi lipsa de vointa a autoritatilor insoteste si ce se intampla in acest sector, iar interesul de a face lumina in marea de aproximari si jocuri la limita moralitatii e neglijabil. Sau, cum spunea Virgil Paunescu, consilier la Departamentul de Sanatate Publica al Presedintiei Romaniei, ce rost are sa suspectam ceea ce se numeste "bun marketing"?

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/cu-spaga-la-halatele-albe-episodul-farmacistii-7711590
7711590
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.