Cu Grivei la doctor

Autor: Razvan Muresan Postat la 21 iunie 2010 26 afişări

Ultimii 20 de ani au schimbat fata Romaniei si daca ne uitam la numarul de animale. Marile ferme de altadata sunt tot mai greu de gasit, iar medicilor veterinari le raman putinele animale din gospodariile de la tara sau cele de companie din mediul urban.

Medicul veterinar Roxana Lipovan este specializata in medicina de ferma, insa lucreaza in prezent intr-o clinica baimareana, in sectorul animalelor de companie. "Eu sunt cazul cel mai concret", spune doctorita, referindu-se la tendinta oamenilor in halate albe de a-si schimba orientarea profesionala. Lipovan remarca faptul ca exigentele stapanilor au crescut fata de serviciile medicale pentru animale. Drept urmare, cabinetele incearca sa tina pasul, cu aparatura de ultima generatie, dar si cu specializare pentru anumite clase de animale. "Multi dintre pacienti vin cu specii exotice, de la iguane pana la porcusori de Guineea. Desi le-am studiat in facultate, incercam sa tinem pasul cu tot ceea ce e nou in materie de pregatire pentru tratamentul lor", sustine medicul.

In ce priveste bugetul alocat tratamentului celor mai buni prieteni ai omului, Lipovan observa ca recesiunea nu a afectat semnificativ zona serviciilor medicale veterinare, intrucat componenta afectiva joaca mult peste cea financiara: "Animalul este privit ca un membru al familiei cu drepturi depline. Asa ca atunci cand apar probleme, banii se strang cu orice pret pentru tratamentul bolnavului". Incercand sa identificam un pret mediu pe care stapanii il platesc odata cu trecerea pe la doctor, specialistii intervievati de BUSINESS Magazin sustin ca, desi natura afectiunilor este extrem de larga, costul mediu s-ar situa in jurul valorii de 100 de lei.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/cu-grivei-la-doctor-6430860
6430860
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.