Romstal a scazut cu 40%. Seful companiei spune ca e acceptabi. De ce?

Postat la 27 octombrie 2009 1583 afişări

Grupul de firme Romstal, detinut de omul de afaceri italian Enrico Perini, va avea anul acesta o cifra de afaceri in scadere cu 33-40% fata de rezultatele anului trecut. Nivelul previzionat pentru cifra de afaceri consolidata in acest an, de 350 de milioane de euro, este considerat insa “acceptabil”.

Explicatia este pretul mai mic al produselor, pentru ca materia prima (petrolul) s-a ieftinit si implicit si costurile de productie. Acelasi scenariu a functionat si pentru pretul unor tipuri de tevi, pentru ca daca arama costa 8.000 de euro pe tona, acum pretul a ajuns la numai 3.000 de euro pe tona.

Un alt exemplu de nemultumire in privinta productivitatii ii priveste pe angajatii din service, iar Perini are in fata ochilor o scrisoare prin care un client povesteste epopeea traita atunci cand a apelat la serviciile post-vanzare. Identificarea unui vinovat pare insa o vanatoare de vrajitoare si Perini se gandeste cum sa responsabilizeze mai mult angajatii, iar mesajele transmise prin intermediul managerilor sa fie mai clare.

"Trebuie sa fim buni la ce facem acum si sa ne concentram pe ce avem deja", spune italianul, care nu planuieste sa investeasca in 2010 mai mult de 5 milioane de euro. Nici anul acesta nu a avut un buget de dezvoltare mai mare de 7 milioane de euro, dupa ce in anii trecuti sumele investite se plasau intre 50 si 70 de milioane de euro. Fiind una dintre companiile de origine autohtona cu cea mai puternica prezenta peste hotare, Romstal intra acum in repaus in ceea ce priveste extinderea regionala. Omul de afaceri este naturalizat in Romania, cu cetatenie in toata regula; grupul are capital romanesc, iar cartea de vizita peste hotare prezinta compania ca fiind romaneasca. In afara de italian, care controleaza pachetul majoritar la Romstal, actionari mai sunt compania Framan SRL (40%), cu sediul in Italia, si Ovidiu Henter, care detine 9% din titluri.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Retail,
Romstal,
Enrico Perini,
showroomul,
AutoKlass
/analize/comert/romstal-a-scazut-cu-40-seful-companiei-spune-ca-e-acceptabi-de-ce-5031338
5031338
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.