Noile planuri ale proprietarului City Grill

Postat la 29 septembrie 2009 475 afişări

Toamna a adus doua proiecte cat se poate de noi pentru Dragos Petrescu, proprietarul restaurantelor City Grill. Si a mai adus o schimbare in planul de bataie: de acum, gata cu centrele comerciale. E timpul strazii.

Asa ca Petrescu a inchiriat tot pe termen lung fostul magazin de mobila "Apartamentul", unde a investit 250.000 de euro pentru un bar de sport, Sports Pub. Bazat pe bere si transmisii live de la evenimentele de profil, Sports Pub va fi deschis in octombrie. Nu va fi restaurant, ci doar pub, dar Petrescu va compensa prin mutarea Bundetot pe un spatiu de 20 mp din incinta barului. Sports Pub si Bundetot vor veni cu putin peste 200 de locuri in centrul vechi, ducand numarul de locuri controlate de Dragos Petrescu in zona la aproape 1.000 (in special pe timpul verii, cand vor fi deschise terasele). Petrescu considera ca a luat astfel o pozitie confortabila in zona, care va fi completata si de proiectul lui preferat, situat la o alta intrare in centrul vechi, dinspre Piata Natiunile Unite.

Este vorba de Casa Bucur, un restaurant cunoscut in Bucuresti mai ales datorita legendei lui, care spune ca a fost construit pe terenul unde si-a asezat stana ciobanul Bucur, primul locatar al capitalei prin secolul al 14-lea. "Sunt de mult timp in discutii cu proprietarii si imediat ce au avut imobilul la dispozitie, am intrat intr-un parteneriat pe termen lung", spune Petrescu. Fratii Bogdan Soare si Ioana Mott, proprietarii imobilului, au avut un proces de aproape zece ani pentru recuperarea imobilului care a apartinut familiei lor. Acum, Dragos Petrescu se pregateste sa inaugureze acolo, la inceputul lunii octombrie, Hanul Berarilor. De ce tot berarie, tinand cont ca in portofoliul Trotter Prim mai este si "Caru' cu bere"? "Berea si berariile au astazi un potential mai mare in piata de restaurante fata de restaurantul traditional", considera Petrescu, care va merge si in acest proiect cu partenerii sai vechi: British American Tobacco, Pepsi si Tuborg - care va produce o bere "Hanul Berarilor", asa cum si berea de la "Caru' cu bere" e facuta special pentru acest restaurant tot de Tuborg. Berariile sunt mai populare, iar combinatia de bere cu "restaurantul eveniment" - unde tot timpul are loc un spectacol, fie de muzica, fie de dansuri - prinde pur si simplu foarte bine in Romania.

"Avem asteptari foarte mari de la acest restaurant si cred ca poate atinge, poate chiar din al doilea an de functionare, nivelul de business de la <Caru' cu bere>", spune Petrescu, desi manifesta o oarecare reticenta in acest pronostic din cauza anului 2010, despre care crede ca va fi cel mai greu de la debutul crizei incoace. Cu toate acestea, Petrescu este convins ca isi va recupera repede investitia initiala si ca restaurantul va merge pe break even din primele luni. Investitia de 200.000 de euro a insemnat insa renovarea fatadei, a bucatariei si a parterului, unde va fi amenajat restaurantul cu 160 de locuri. In cladire mai e mult de amenajat: demisolul, unde va fi extins restaurantul, va avea 140 de locuri, iar etajul are 22 de camere, unde va fi pus in practica un proiect de hotel. "Acestea sunt planuri pentru 2010", spune Petrescu, admitand ca investitia totala ar putea atinge 1 milion de euro. Ar fi a doua investitie ca valoare din grup de pana acum, 1,5 mil. euro fiind investite in urma cu trei ani pentru renovarea de la "Caru' cu bere".

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/comert/noile-planuri-ale-proprietarului-city-grill-4941067
4941067
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.