Arta in afaceri

Postat la 27 mai 2008 284 afişări

In ultimii ani, arta a devenit cea mai in voga pasiune printre oamenii cu bani, asa incat un business care se ocupa de comercializarea obiectelor de arta si a antichitatilor nu poate sa fie decat profitabil. Emanoil Medea, Mircea Lungutescu si Constantin-Stefan Marinescu sunt trei ingineri care au ales sa se ocupe de mecanismele care pun in miscare o afacere rafinata.

La inceput de afacere s-a ocupat doar Emanoil Medea, care, in 1991 a fost printre primii proprietari ai unui magazin de antichitati din Bucuresti. Formula de trei a fost pusa in aplicare de la inceputul acestui an, odata cu reinventarea numelui “Amadeus Art”. Chiar daca este inca un business fara patina, cei trei si-au facut un loc in piata si au devenit adevarati cunoscatori in domeniu, iar astazi sunt nelipsiti de la toate licitatiile cu staif din tara si din strainatate. Aflati cum se fac in Romania bani din arta duminica, 1 iunie, la emisiunea BUSINESS Magazin de la PRO TV.

Legatura dintre textile si cultura este, la o prima vedere, nula. Atunci insa cand prima iti creeaza un precedent de business pentru a doua lucrurile incep sa se lege. A fost cazul lui Dan Hornoiu, proprietarul Teatrului Arca si al clubului La Scena, care, dupa ce a condus pentru cativa ani o fabrica de lohn, a decis sa investeasca intr-un domeniu riscant: teatrul privat romanesc. Si-a luat insa masuri de precautie, asa ca, pe langa spectacolele din fiecare seara, a inclus in oferta si un restaurant pentru toate buzunarele, mai ales ca publicul sau tinta erau tinerii. Aflati cum a pus in scena Dan Hornoiu un business care astazi se dezvolta.

E regula. Oamenii de afaceri prosperi isi fac vacantele in locuri exotice si aduc cu ei nostalgia meleagurilor vizitate. Asa se face ca saloanele de masaj thailandez au devenit - din locuri vanate de politie, locuri onorabile, frecventate de oamenii de afaceri care vor sa regaseasca parfumul exotic al vacantelor de vis din indepartata Thailanda. Cat costa reveria aflati duminica, 1 iunie, la emisiunea BUSINESS Magazin de la PRO TV.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arta,
afaceri,
comert,
antichitati
/media-marketing/arta-in-afaceri-2663800
2663800
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.