Ultima modă de la Paris: costumul cu 25.000 de perle (GALERIE FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 15 septembrie 2013 378 afişări

Mult iubite în trecut de către doamnele elegante, care nu concepeau să se afişeze fără ele la diverse ocazii, perlele nu mai exercită aceeaşi atracţie asupra femeilor din ziua de azi, dar casele de modă şi bijutierii încearcă să schimbe situaţia, scrie Wall Street Journal.

Un motiv pentru care perlele nu mai sunt la fel de preţuite ca odinioară este că multe femei moderne cred că le fac să pară mai mature decât e cazul. Ca atare, creatorii de modă încearcă să le schimbe percepţia aruncând cu perle peste tot în sezonul acesta, de la bijuterii la pantofi, tapet sau chiar pe scaune.

Prezentarea recentă de la Paris a casei Alexander McQueen este un astfel de exemplu, modelele purtând ţinute cu perle de la gât până la poalele fustelor. Nici cizmele până la genunchi sau ciorapii de plasă n-au scăpat de perle, iar unul dintre modele a prezentat o costumaţie la care s-au folosit în total 25.000 de astfel de pietre semipreţioase.

Ultima modă de la Paris: costumul cu 25.000 de perle (GALERIE FOTO)

Nici creatorii de bijuterii nu se lasă mai prejos în încercarea de a convinge tinerele să le adopte, cu modele care nu se mai bazează pe linia clasică, cu perle la două rânduri. Casa japoneză Tasaki, spre exemplu, oferă cercei în care perla este decorată la partea superioară cu pietre preţioase de mai multe culori.

O creatoare din New York, Lela Rose, propune clientelor un pulover decorat cu perle, motivându-şi alegerea prin faptul că "nimeni nu mai vrea să le poarte cum se purtau pe vremuri", iar un designer de pantofi din Marea Britanie, Nicholas Kirkwood, a garnisit cu perle sandale şi pantofi, vrăjit de ideea de puritate pe care, spune el, o transmit acestea.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/ultima-moda-de-la-paris-costumul-cu-25-000-de-perle-galerie-foto-11334761
11334761
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.