ShopMania NET: MerchantPro Next

Postat la 20 ianuarie 2022 120 afişări

ShopMania NET: MerchantPro Next

MerchantPro Next cuprinde o serie de tehnologii şi funcţionalităţi pentru creşterea performanţei la nivel de user experience şi user interface în e-commerce. Este parte integrantă din ecosistemul platformei MerchantPro.

Descrierea inovaţiei:

Printre componentele MerchantPro Next se numără un sistem deschis de editare a codului HTML şi CSS sau a template-urilor de rendare a conţinutului, zona de widget studio destinată proiectării în maniera vizuală a interfeţelor, precum şi suita de storefront designuri preconfigurate. Acestea permit în mod direct şi independent deţinătorilor de magazine online din platformă, dar şi dezvoltatorilor terţi, să construiască experienţe e-commerce adaptate atât specificului fiecărui business online, cât şi tiparelor de comportament ale principalelor publicuri ţintă. Obiectivele urmărite prin crearea tehnologiei MerchantPro Next au fost: oferirea instrumentelor necesare pentru simplificarea end-to-end a procesului de proiectare, implementare, customizare şi actualizare a interfeţelor magazinelor online create pe platforma MerchantPro şi eliminarea completă a dependenţei acestora de resurse înalt specializate în domeniile UX/UI. „Adiţional, am vizat obţinerea unei creşteri consistente la nivelul performanţei globale de funcţionare a magazinelor online, cu efect direct asupra principalilor indicatori de business urmăriţi de clienţii noştri, precum rata de conversie sau timpul petrecut de clienţi până la checkout”, spune Arthur Rădulescu, fondator şi CEO al companiei.

Elementul de noutate:

Folosind metodologii tradiţionale de lucru, ariile UX si UI, precum şi proiectarea şi implementarea unui frontend complet adaptat specificului şi identităţii de brand a unui business online implică un nivel ridicat de complexitate, specializare tehnică şi resurse. Un astfel de proces poate cumula o durata de câteva luni şi costuri ridicate. Prin specificul său de platformă SaaS integrată 360°, MerchantPro furnizează în mod implicit comercianţilor funcţionalităţi preconfigurate pentru setarea facilă a interfeţei de magazin. În plus faţă de acestea însă, MerchantPro Next aduce o suită de tehnologii complet noi şi o serie de instrumente exclusive platformei, precum sistemul deschis de editare a resurselor HTML si CSS sau Widget Studio. Acestea permit utilizatorilor sau dezvoltatorilor independenţi să atingă rapid un nivel profund de personalizare în configurarea experienţei e-commerce din magazin, folosind resurse uşor accesibile sau moduri complet vizuale de proiectare.

Efectele inovaţiei:

Pe lângă simplificarea şi eficientizarea majoră a proceselor de proiectare şi implementare UX/UI, suita de tehnologii şi aplicaţii MerchantPro Next aduce o creştere susţinută a performanţei generale de funcţionare a magazinelor online create pe platformă. Acestea se reflectă direct şi imediat asupra rezultatelor financiare înregistrate de businessurile celor peste 1.500 de clienţi locali MerchantPro. Prin utilizarea tehnologiilor MerchantPro Next, efectele observate la nivel global din perspectiva performanţei tehnice includ atingerea unei viteze de încărcare a frontendului de magazin cu până la 30% mai bună, precum şi o clasare superioară în raport cu toţi indicatorii de performanţă Google Core Web Vitals. În plus, suita MerchantPro Next a permis integrarea unor funcţionalităţi cu caracter de noutate sau chiar premieră la nivelul soluţiilor e-commerce SaaS din România, precum plata prin Apple Pay, Google Pay, One Click Payment sau plata online cu cardul de tip hosted, fără ca vizitatorul să mai părăsească magazinul. Aceste funcţionalităţi, alături de experienţa de checkout în magazin concepută pentru a livra rate de conversie superioare, aduc o serie importantă de oportunităţi de scalare şi creştere exponenţială pentru clienţii platformei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.