Wizz Air introduce plata contactless la bordul anumitor aeronave. La ce aeroport din România s-a luat această măsură

Autor: Andra Stroe Postat la 22 iunie 2020 76 afişări

Wizz Air introduce plata contactless la bordul anumitor aeronave. La ce aeroport din România s-a luat această măsură

Operatorul aerian Wizz Air a anunţat că, începând de astăzi, toate plăţile de la bordul aeronavelor ce operează zborurile de la şi spre baza din Timişoara vor putea fi efectuate doar prin mijloace de plată fără contact, în sprijinul măsurilor de protecţie pentru pasageri. 

Proiectul pilot vine în urma măsurilor luate deja de companie începând cu luna mai, precum încurajarea plăţilor fără contact la bordul aeronavei şi eliminarea tuturor revistelor, pentru a elimina orice contact fizic nenecesar între pasageri şi echipaj.

„Wizz Air a implementat măsuri de igienă suplimentare pentru a sprijini distanţarea fizică în timpul îmbarcării şi curăţenia sporită la bord. Ca parte a măsurilor de protecţie a sănătăţii clienţilor şi a echipajului, pasagerii ar trebui să facă check-in şi orice achiziţii de servicii online, cum ar fi plata pentru bagajele suplimentare, pentru a reduce interacţiunea neesenţială la aeroport. În efortul de a limita răspândirea posibilelor infecţii, pasagerii sunt rugaţi să respecte noile reguli de distanţare fizică atât în timpul îmbarcării, cât şi al debarcării”, spun reprezentanţii companiei într-un comunicat.

Printre măsurile luate se numără şi obligativitatea ca echipajul, precum şi pasagerii, să poarte măşti pe tot parcursul zborului. „Echipajul de cabină va distribui şerveţele de igienizare fiecărui pasager iar, pe zborurile unde gradul de încărcare permite, va supraveghea distanţarea locurilor între pasageri”, se mai menţionează în comunicat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pasageri,
masuri,
echipaj

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.