Unul din puţinele topuri unde România depăşeşte Statele Unite

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 18 februarie 2014 205 afişări

"World press freedom index 2014" plasează România în faţa unor state precum Statele Unite, Malta sau Italia ca nivel de libertate a presei.

Unul din puţinele topuri unde România depăşeşte Statele Unite

Clasamentul este condus, în mod aşteptat, de către statele din nordul Europei. Pe primele trei poziţii se situează, în ordine, Finlanda, Olanda şi Norvegia. România se află pe poziţia 45, iar Statele Unite pe poziţia 46.

"World press freedom index" este publicat anual de către "Reporters without borders", organizaţie ce are ca misiunea asigurarea libertăţii de exprimare. Aceasta a fost fondată în anul 1985 de către patru jurnalişti francezi, iar astăzi serveşte drept consultant către Naţiunile Unite şi Unesco.

România a căzut trei poziţii, anul trecut situându-se pe locul 42. Clasamentul "World press freedom index 2014" poate fi consultat integral pe http://rsf.org/index2014/en-index2014.php.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/unul-din-putinele-topuri-unde-romania-depaseste-statele-unite-12105379
12105379
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.