Statele Unite i-au spionat pe preşedinţii Mexicului şi Braziliei

Postat la 02 septembrie 2013 47 afişări

Statele Unite au spionat comunicaţiile preşedintelui brazilian Dilma Rousseff şi pe cele ale actualului preşedinte al Mexicului, Enrique Pena Nieto, în perioada în care acesta era candidat la preşedinţie, potrivit unor documente ale serviciilor secrete americane.

Statele Unite i-au spionat pe preşedinţii Mexicului şi Braziliei

 Televiziunea braziliană Globo a prezentat duminică un document dezvăluit de informaticianul american Edward Snowden şi datând din iunie 2012, intitulat "Infiltrare inteligentă de date, studiu de caz Brazilia şi Mexic".

În acest document, Agenţia Naţională de Securitate (NSA) încearcă să "înţeleagă mai bine metodele de comunicare şi interlocutorii" lui Rousseff şi ai colaboratorilor săi, graţie unui program care permite accesul la toate conţinuturile vizitate de preşedinte pe Internet.

Rousseff, care intenţionează să efectueze o vizită de stat la Washington în octombrie, a organizat o reuniune de lucru duminică, pentru a analiza problema, potrivit Globo.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/statele-unite-i-au-spionat-pe-presedintii-mexicului-si-braziliei-11285985
11285985
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.