Scade presiunea pe piaţa valutară: cursul a coborât sub 4,41 lei/euro

Autor: Monica Juganaru Postat la 27 martie 2013 16 afişări

Cursul de schimb a coborât sub 4,41 lei/euro spre finalul sesiunii interbancare de ieri, într-o piaţă calmă, după ce tensiunile privind situaţia din Cipru s-au diminuat, potrivit dealerilor.

Cursul de schimb a coborât sub 4,41 lei/euro spre finalul sesiunii interbancare de ieri, într-o piaţă calmă, după ce tensiunile privind situaţia din Cipru s-au diminuat, potrivit dealerilor. Băncile schimbau euro la 4,4080-4,4110 lei la finalul şedinţei de marţi, în scădere comparativ cu debutul sesiunii. La deschiderea şedinţei interbancare, euro a fost cotat în creştere uşoară, la 4,4155-4,4180 lei, pieţele intrând pe o tendinţă negativă după ce Jeroen Dijsselbloem, şeful Eurogroup, forul miniştrilor de finanţe din zona euro, a declarat că acordul cu Cipru ar trebui considerat un model pentru restul zonei euro, alimentând temerile că, în caz de necesitate, se va apela şi pe viitor la taxarea depozitelor negarantate. Ulterior, tensiunile s-au diminuat, iar cursul a coborât treptat sub 4,41 lei/euro, într-o piaţă liniştită. Minimul zilei a fost atins chiar la sfârşitul zilei, la 4,4080 lei/euro. Pieţele europene consemnau creşteri uşoare la finalul zilei, investitorii fiiind optimişti după date din SUA privind creşterea peste aşteptări a comenzilor pentru bunuri de folosinţă îndelungată. BNR a publicat marţi un curs de referinţă în scădere cu 0,4 bani, la 4,4111 lei/euro. Cursul pentru dolarul american a urcat însă cu peste trei bani, la 3,4265 lei/dolar, ajungând astfel la maximul ultimelor trei luni. Totodată, cursul pentru francul elveţian a crescut uşor, la 3,6136 lei/franc.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
curs valutar,
bani,
leu,
euro
/actualitate/scade-presiunea-pe-piata-valutara-cursul-a-coborat-sub-4-41-lei-euro-10693443
10693443
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.