Revista presei economice din Romania

Postat la 28 octombrie 2010 17 afişări

Pretul unei Romanii "verzi" este de fapt cresterea pretului la energie; guvernatorul BNR critica incoerenta politicilor economice si fiscale; Lakshmi Mittal pregateste pentru 2011 investitii de 43 de milioane de euro la combinatul de la Hunedoara.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, este de parere ca autoritatile dau dovada de incoerenta pentru ca la trei luni dupa majorarea TVA au loc discutii despre o reducere a acestei taxe, pentru iesirea din criza, consemneaza Gandul. CME, proprietarul Pro TV, a avut un profit de 126,29 milioane de dolari in primele noua luni ale anului, fata de fata de pierderi de 41,9 milioane de dolari inregistrate in primele noua luni ale anului 2009.

Pretul unei Romanii "verzi" este o energie tot mai scumpa, noteaza Evenimentul Zilei; capacitatile de producere a energiei electrice din surse regenerabile se inmultesc, insa proportional va creste si pretul electricitatii care va trebui suportat de consumatori. Anul acesta, cluburile din tara pun la bataie premii de sute de euro pentru a-si atrage clientii la petreceri de Halloween, conditia fiind ca acestia sa poarte costume cat mai inspaimantatoare.

Firma Cobra Security, apartinand grupului UTI, controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, a fost cumparata la inceputul acestei luni de catre compania Securitas Services Romania, parte a grupului suedez Securitas AB, informeaza Adevarul. FMI a cerut bancilor sa prezinte impactul pe care inlocuirea dobanzilor cu indici de referinta si marja fixa neschimbata l-ar avea asupra profitului acestora.

Romania a ramas cu aproape zero optiuni de politica economica in fata unor delegati FMI din ce in ce mai nervosi si mai inflexibili, care pana acum n-au acceptat decat marirea salariului minim de la 600 la 650 de lei, scrie Romania Libera. Reabilitarea termica a blocurilor a adus cu sine si redecorarea fatadelor in culori multe si stridente, care au fost alese de comisiile de urbanism ale primariilor, sustin edilii, insa arhitectii independenti sustin ca sunt interese extraestetice la mijloc.

Ziarul Financiar anunta ca miliardarul Mittal da drumul la investitii de 43 de milioane de euro in 2011 la Hunedoara, pentru construirea unei linii noi de laminare - una dintre cele mai importante derulate in ultimii ani la combinatele romanesti detinute de grup. Cu investitii estimate de ZF la 250 mil. euro, operatorii de hipermarketuri se pregatesc pentru cel mai expansiv an al lor in criza, 2011, desi pe piata nu au aparut inca semnalele de redresare a consumului.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7593354
7593354
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.