Revista presei economice din Romania

Postat la 26 aprilie 2010 15 afişări

Articolele din ziarele de luni incearca sa raspunda la o serie de intrebari ale momentului. Ne accepta FMI un deficit bugetar mai mare? Cat mai costa o locuinta intr-un cartier bun al Capitalei? Se renegociaza acordul cu Bechtel?

Potrivit ziarului Gandul, locuintele din cartierele bune ale Capitaleiau pierdut pana la 50% din pret in ultimii doi ani, astfel ca niciun proprietar nu mai cere acum peste 2.000 de euro/mp. Acelasi ziar precizeaza ca scaderea numarului de posturi ocupate si taierile de sporuri sau de prime au adus o economie de aproape 150 de milioane de euro in februarie la bugetul de salarii, fata de ultima luna din 2008. In total, din decembrie 2008 pana in februarie 2010 au fost concediati 36.404 angajati din sectorul public, ceea ce inseamna ca pentru fiecare 10 angajati dati afara din mediul privat, statul a concediat cate un singur bugetar.

Ziarul Adevarul il citeaza pe Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI, care sugereaza caFondul cere "o ajustare fiscala" in acest an- respectiv ar putea lua in calcul o noua tinta de deficit, peste cea fixata pentru acest an, de 5,9% din PIB, dar in nici un caz mai mare decat cea de anul trecut, 7,3% din PIB. Adevarul aminteste si ca azi va avea loc deschiderea ofertelor pentru licitatia referitoare la administrarea in acest sezon a sectoarelor de plaja de pe litoral. In total au fost depuse 139 de oferte, cele mai multe pentru plajele din Mamaia, Eforie Nord si Vama Veche.

Compania Nationala de Autostrazi va renegocia, luna viitoare, termenele din contractul cu Bechtel pentru Autostrada Transilvania, avand in vedere ca sunt anumite tronsoane care ar fi trebuit finalizate in 2006, dar suntem deja in 2010 si inca n-a inceput nimic, anunta Evenimentul Zilei. Fara legatura cu Bechtel, ziarul sustine intr-un alt articol caRomania ii pune pe fuga pe investitorii straini, citand cazuri de proprietari de afaceri mici si mijlocii din Elvetia si Germania care decid sa se mute in alte tari din cauza coruptiei, a birocratiei sau a infrastructurii deficitare.

Nemultumita de viziunea urbanistica a autoritatilor locale de pe litoral, Elena Udrea, ministrul turismului,va incerca sa obtina expropriereain cazul constructiilor din zona lacului Belona din Eforie Nord, informeaza Romania Libera. Tot din Romania Libera - FHB Mortgage Bank, cea mai importanta banca maghiara de refinantare a creditelor ipotecare, ar putea incepe anul acesta activitatea in tara noastra.

Saptamana incarcata la Bursa de Valori, noteaza Ziarul Financiar: nu mai putin de 45 de companii au programate adunari generale ale actionarilor in aceasta saptamana, investitorii fiind invitati sa se pronunte in privinta acordarii de dividende in valoare totala de circa 157 milioane de euro si a unor majorari de capital de aproape 145 milioane de euro. Un alt subiect vizeaza lupta dintre Orange, Vodafone si Cosmote pentru clienti, care in ultima vreme a trecut de reducerea tarifelor si a inceput sa se axeze pe premii substantiale in bani si obiecte.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
revista presei,
buget,
FMI,
Bechtel,
Bursa de Valori
/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6062478
6062478
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.