Renault vinde o participaţie deţinută la Volvo pentru 1,5 miliarde de euro

Postat la 13 decembrie 2012 11 afişări

Grupul francez Renault a vândut joi, printr-o ofertă privată, o participaţie de 6,5% la producătorul suedez de camioane Volvo, pentru 12,8 miliarde de doroane suedeze (1,5 miliarde de euro), fondurile urmând să fie folosite pentru reducerea datoriilor şi investiţii în Franţa, Rusia şi China.

În 2010, Renault cedase o participaţie de 14,5% la Volvo.

"Ceea ce vrea să ştie acum piaţa este dacă Renault va cheltui bani pe pierderi. Modul pozitiv de a interpreta această tranzacţie este să spunem că vor folosi fondurile pentru reducerea îndatorării, iar cel negativ ar fi utilizarea banilor pentru a susţine operaţiuni nerentabile", a declarat Philippe Houchois, analist la UBS Londra, citat de Bloomberg.

Producătorul francez este ultimul constructor auto care ia măsuri pentru a-şi consolida situaţia financiară, ca urmare a aşteptărilor ca piaţa europeană să se îndrepte către cea mai mare scădere din ultimii 19 ani.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Renault,
Volvo,
participaţie
/actualitate/renault-vinde-o-participatie-detinuta-la-volvo-pentru-1-5-miliarde-de-euro-10390111
10390111
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.