Proiectul de rectificare bugetară: Guvernul majorează cheltuielile de personal prin derogare de la interdicţiile legii

Postat la 09 august 2012 10 afişări

Cheltuielile de personal vor fi majorate de Guvern la rectificare, în principal ca urmare a majorării salariilor în sistemul bugetar, prin derogare de la Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, care interzice astfel de operaţiuni cu mai puţin de 180 zile înainte de expirarea mandatului Guvernului.

Cheltuielile de personal vor creşte, conform proiectului de rectificare obţinut de MEDIAFAX, cu 648 milioane lei (0,1% din produsul intern brut), în principal ca urmare a majorării salariilor în sistemul bugetar. Pentru recuperarea reducerilor salariale, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei de bază/salariilor funcţiei de bază/indemnizaţiilor de încadrare de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice a fost majorat cu 8% la 1 iunie 2012, faţă de nivelul acordat pentru luna mai 2012, şi va fi din nou majorat cu 7,4% începând cu 1 decembrie 2012, faţă de nivelul acordat pentru luna noiembrie 2012. Impactul asupra cheltuielilor bugetare este estimat pentru anul 2012 la 1,52 miliarde lei (0,3% din produsul intern brut).

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
guvern,
rectificare,
buget,
derogare
/actualitate/proiectul-de-rectificare-bugetara-guvernul-majoreaza-cheltuielile-de-personal-prin-derogare-de-la-interdictiile-legii-9934225
9934225
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.