Primul bancher care acceptă că marja de dobândă credite/depozite este prea mare. „O ajustare a marjei de dobândă ar creşte intermedierea financiară“

Postat la 07 martie 2019 61 afişări

Bogdan Neacşu, prim-vicepreşedinte al CEC Bank, apreciază că o ajustare a marjelor comerciale va asigura o intermediere financiară mai mare.

Primul bancher care acceptă că marja de dobândă credite/depozite este prea mare. „O ajustare a marjei de dobândă ar creşte intermedierea financiară“

Bogdan Neacşu, prim-vicepre­şe­dinte al CEC Bank, apreciază că trebuie căutată o „soluţie de mijloc“ în ceea ce priveşte mar­jele practicate de băncile de pe piaţa locală între dobânzile la credite şi la depozite, urmărind nu doar profitabilitatea, ci şi creşterea intermedierii financiare. El susţine că o ajustare a acestor marje va asigura o intermediere financiară mai mare.

 

Dincolo de problematica lipsei de încredere în sistemul bancar, care a fost alimentată de criza financiară recentă şi de hibele pe care aceasta le-a scos la iveală, nemulţumirile faţă de ecar­tul dintre dobânda la cre­dite şi cea la depozite de­vin din ce în ce mai mari în Ro­mâ­nia, iar această situaţie este re­cla­mată din tot mai multe direcţii.

 

„Cred că trebuie să fim receptivi la ce ne spun clienţii. Apropo de încredere şi de marjele comerciale. Dacă coroborăm şi cu gradul de intermediere financiară care e la minim istoric, ţine de profesionalismul nostru să facem ceva. La noi marja este de 5 spre 6. Probabil mai sunt deviaţii care ne duc la 5,5 marjă netă ca ecart. Banii sunt în sistemul bancar, ca să îi trimiţi în economie trebuie să te asiguri că ei ajung exact acolo unde există nevoie de finanţare. Evident că nu o poţi face la orice cost. 

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dobanda,
crestere,
financiar,
ajustare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.