Poza zilei: aleea cu baobabi

Autor: Matei Postat la 17 august 2012 379 afişări

Drumul mărginit de baobabi se află în partea de vest a Madagascarului şi atrage călători de peste tot din lume.

Segmentul de drum se întinde pe o lungime de 260 de metri lungime şi este mărginit de 20 - 25 de baobabi, fiecare având înălţimea de apoximativ 30 de metri. În apropiere, lângă plantaţiile de orez şi fâneţe, cresc încă 25 de copaci din aceeaşi specie. Baobabii cu vârste de până la 800 de ani sunt mărturii ale pădurilor tropicale existente mai demult în zonă.

O dată cu creşterea populaţiei, pădurile au fost tăiate în scopul dezvoltării agriculturii şi au rămas doar baobabii, pe care localnicii îi conservă atât în semn de respect, cât şi pentru materialul de construcţie şi sursa de mâncare pe care le asigură copacii. În 2007, aleea a fost declarată temporar zonă protejată de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, un prim pas în declararea zonei monument natural al Madagascarului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
poza,
alee,
baobabi
/actualitate/poza-zilei-aleea-cu-baobabi-9955728
9955728
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.