Plusurile şi minusurile săptămânii care tocmai se încheie

Autor: Ioana Matei Postat la 18 iunie 2017 102 afişări

Plusurile şi minusurile săptămânii care tocmai se încheie

UPS

 Cea mai mare fabrică de cabluri de fibră optică din Europa a fost inaugurată, săptămâna trecută, la Slatina, de către reprezentanţii Grupului Prysmian. În noua unitate de producţie lucrează o mie de oameni; aceasta se află în parcul industrial de la marginea oraşului.

 Un congresman democrat a lansat un proiect de lege, poreclit Legea Covfefe, după mesajul lui Donald Trump care a stârnit atâtea discuţii, prin care postările preşedintelui SUA pe reţelele de socializare să fie păstrate şi arhivate, ca documente prezidenţiale.

 Autorităţile de la Roma au stabilit amenzi pentru persoanele care se comportă inadecvat în preajma fântânilor oraşului, într-o încercare de a conserva monumentele şi de a menţine ordinea în oraş. Primarul Romei, Virginia Raggi, a declarat că turiştii, localnicii sau toţi cei prinşi că se odihnesc pe piedestalurile fântânilor, că îşi bagă picioarele în apă sau că înoată în acestea vor fi amendaţi cu sume de până la 240 de euro.

 Fermele de melci se dezvoltă puternic în Italia graţiei dezvoltării produselor cosmetice pe bază de mucus de melc, scrie Deutsche Welle. Ca şi în Franţa, creşterea melcilor era legată exclusiv de gastronomie în Italia. Însă în ultimii doi ani, farmaciile şi parfumeriile italiene înregistrează un interes în creştere legat de produsele bazate pe mucus de melci. Există aproximativ 4.000 de ferme în cadrul reţelei crescătorilor de melci din întreaga Italiei.

 Prima navă construită după 1990 din fondurile Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos, în valoare de aproape jumătate de milion de euro, a fost botezată, într-o ceremonie care a avut loc pe faleza din Galaţi, iar apoi a plecat în misiune. Nava de pilotaj ”Irina“ este prima navă construită după 1990 din fondurile proprii ale Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ), vaporul fiind realizat la Şantierul Naval din Constanţa.

 Compania Timken a deschis o nouă fabrică de rulmenţi în Prahova, în urma unei investiţii de 60 mil. dolari, aceasta întinzându-se 15.000 mp. La noua unitate vor fi angajate 120 de persoane.

DOWNS

 Cele două trenuri electrice Hyperion construite de fabrica Softronic din Craiova şi care pot ajunge la o viteză de 160 km/oră operează regulat curse pe rutele Craiova - Bucureşti - Constanţa şi pe Craiova - Bucureşti - Braşov. Viteza cu care circulă însă este mult limitată de condiţia precară a căii ferate.

 Sporul natural al populaţiei a fost negativ în luna aprilie 2017, decedaţii având un excedent faţă de născuţii-vii cu 8.376 persoane, numărul naşterilor şi numărul deceselor înregistrate în luna aprilie 2017 fiind în scădere faţă de martie, potrivit INS.

 Mai mult de o treime dintre angajaţi (36%) declară că alocă des sau chiar întotdeauna timp pentru job atunci când sunt în vacanţă, arată un sondaj realizat de platforma de recrutare online eJobs România.

 Un incendiu a izbucnit la Grenfell Tower, o clădire de apartamente cu 27 de etaje din vestul Londrei, în mijlocul nopţii de 13 spre 14 iunie, la ora 1.00 ora locală. Mai multe persoane au murit şi circa 50 de persoane erau tratate în spitale, la momentul scrierii acestui articol (14 iunie). ”Este un incident fără precedent“, a spus şeful pompierilor din Londra, adăugând: ”În 29 de ani de când lucrez în domeniu nu am văzut aşa ceva. Cei de la Ambulanţă au anunţat că 50 de persoane sunt tratate în spitale în urma incendiului.“

 ANAF a constatat că doar unul din cele 15 echipamente de scanare tip Roboscan ale Direcţiei Generale a Vămilor este funcţional, astfel că a sesizat organele de urmărire penală.

 O serie de garnituri de metrou modernizate furnizate de compania rusă Metrowagonmash au fost retrase temporar din circulaţie pe linia de metrou M3 din Budapesta. Compania de transport maghiară BKV şi Metrowagonmash au semnat un contract de 219 mil. euro pentru modernizarea a 37 de trenuri pentru linia de metrou M3 a Budapestei în august 2015. Ulterior, firma rusă a început să livreze garnituri vechi, dar nefolosite în loc să renoveze garniturile existente.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.