Pe ce a mai cheltuit cel mai bogat om al planetei 1 miliard de dolari. Ştirea a apărut recent „pe surse” în presa internaţională

Autor: Ioana Matei Postat la 26 iunie 2020 5289 afişări

Pe ce a mai cheltuit cel mai bogat om al planetei 1 miliard de dolari. Ştirea a apărut recent „pe surse” în presa internaţională

Amazon.com Inc, compania miliardarului american Jeff Bezos, cel mai bogat om al lumii, va cumpăra start-up-ul de maşini autonome Zoox Inc într-o tranzacţie de 1 miliard de dolari.

Informaţia a apărut joi în presa internaţională, ca urmare a informaţiilor unor surse, scrie The New York Times.

Mişcarea ar urma să diversifice activităţile Amazon cu tehnologia autovehiculelor inteligente.

Valoarea tranzacţiei nu a fost confirmată încă.

Wall Street Journal a scris luna trecută că cele două companii poartă discuţii avansate şi dealul ar putea evalua Zoox la o valoare mai mică de 3,2 miliarde de dolari, la care se plasa când a primit finanţare în 2018.

Pentru Amazon nu este prima investiţie în direcţia vehiculelor autonome: a mai participat cu 530 de milioane de dolari într-o rundă de finanţare anul trecut pentru start-up-ul de maşini care se conduc singure Aurora Innovation.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cheltuieli,
presa,
amazon,
masini,
tranzactie,
american

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.