Patriarhia Română, profund indignată de o piesă de teatru din Cluj: Foloseşte batjocoritor simbolurile religioase

Postat la 13 iunie 2019 46 afişări

Patriarhia Română se declară indignată de un spectacol de teatru prezentat la Cluj-Napoca în cadrul unui festival al minorităţilor sexuale, acuzând faptul că acesta are un conţinut indecent, care include „folosirea batjocoritoare a unor simboluri religioase creştine”.

Patriarhia Română, profund indignată de o piesă de teatru din Cluj: Foloseşte batjocoritor simbolurile religioase

Potrivit unui comunicat al Patriarhiei Române transmis, miercuri, în cazul spectacolului de teatru ar fi vorba de un act de propagandă ideologică anticreştină, care nu poate fi scuzat sub pretextul unei „manifestări aşa-zis artistice”.

„Patriarhia Română a luat act cu profundă indignare de spectacolul de teatru <Eu sunt! Şi?> prezentat la Cluj-Napoca în cadrul <Săptămânii Mândriei> a minorităţilor sexuale. Conţinutul indecent al acestei reprezentaţii include folosirea batjocoritoare a unor simboluri religioase creştine, mesajul transmis fiind unul deliberat blasfemiator. Asemenea atitudini jignitoare la adresa covârşitoarei majorităţi a românilor, etichetarea negativă a credincioşilor creştini, ofensarea repetată a sentimentelor religioase dezbină societatea şi denotă intoleranţă tocmai din partea acelora care fac apel în mod insistent la toleranţă. Considerăm că este vorba de un act de propagandă ideologică anticreştină, care nu poate fi scuzat sub pretextul unei manifestări aşa-zis artistice”, se arată în documentul citat.

Reprezentanţii Patriarhiei Române susţin că prin Legea cultelor „sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acţiuni de defăimare şi învrăjbire religioasă, precum şi ofensa publică adusă simbolurilor religioase”.

„În consecinţă, pledăm pentru respectarea legii în spiritul şi litera ei. În acelaşi timp, îndemnăm la promovarea decenţei în spaţiul public, ca premisă pentru o reală toleranţă”, se mai arată în comunicatul Patriarhiei.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor „Săptămânii Mândriei” transmis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, spectacolul de teatru „Eu sunt! Şi?” a fost pus în scenă de o companie independentă, Teatrul Bagaj.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
patriarhie,
teatru,
folosire,
romana

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.