Orban, despre cazul consilierului PNL la SGA Mureş: A fost o numire nepotrivită

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 27 noiembrie 2020 391 afişări

A fost nepotrivită, spune premierul Ludovic Orban despre numirea unui consilier PNL la conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureş, după ce preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis să accelereze procesul de audit în administraţiei publice.

Orban, despre cazul consilierului PNL la SGA Mureş: A fost o numire nepotrivită

„A fost o numire nepotrivită. De altfel, am şi dispus plecarea acelui om care a fost numit. Poziţia preşedintelui şi poziţia mea sunt foarte clare în privinţa administraţiei. Noi ne dorim o administraţie în care factorul politic să aibă o influenţă din ce în ce mai mică. Chiar punctul meu de vedere e că cine vrea să facă o carieră în funcţia publică nu trebuie să aibă treabă cu politica. Toate funcţiile trebuie ocupate prin concurs. Aici fac o paranteză - noi, din păcate, nu am mai putut să organizăm niciun concurs, pentru că în trecerea de la starea de urgenţă la starea de alertă majoritatea PSD din Parlament a blocat prin Legea 55 toate concursurile”, spune Ludovic Orban.

El spune că îşi doreşte o administraţie bazată pe principiul competenţei, meritocraţiei, bazată pe selectarea funcţionarilor pe bază de concurs organizat în condiţii transparente

„Angajamentul nostru ferm este că pentru o administraţie bazată pe principiul competenţei, meritocraţiei, bazată pe selectarea funcţionarilor pe bază de concurs organizat în condiţii transparente, în procedurile de organizare evaluarea nu trebuie făcută numai de reprezentanţi ai conducerii instituţiei, ci trebuie implicate reprezentanţi ai universităţilor, ai asociaţiilor profesionale. De asemenea, obiectivul nostru e să depolitizăm Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici şi chiar să schimbăm subordonarea actuală, pentru că la ora actuală este subordonată Guvernului şi ar trebui găsită o formă de organizare să aibă autonomie, astfel încât să poată să implementeze toată legislaţia în domeniul funcţiei publice”, conchide Orban.

Klaus Iohannis anunţă că, după numirea unui consilier PNL la conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureş, a avut o discuţie cu premierul Ludovic Orban în cadrul căreia i-a transmis să accelereze procesul de audit în sfera administraţiei publice: „E inacceptabil!”, spune Iohannis.

Jurnaliştii de la Recorder au publicat un interviu cu Ovidiu Ianculescu, un inginer tânăr din Mureş care, anul trecut, obţinuse prin concurs postul de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureş, o instituţie cu peste 400 de angajaţi, care gestionează infrastructura de apă din şase judeţe.

La doar câteva luni s-a schimbat guvernarea PSD cu cea PNL, directorul Apelor Române a fost înlocuit cu Ervin Molnar, lider local PNL, şi au început să fie făcute schimbări şi în teritoriu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
orban,
mureş,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.