Orban a anunţat adoptarea hotărârii de prelungire a stării de alertă pentru 30 de zile, începând din 17 iunie/ Se reiau slujbele în interiorul bisericilor

Postat la 16 iunie 2020 406 afişări

Orban a anunţat adoptarea hotărârii de prelungire a stării de alertă pentru 30 de zile, începând din 17 iunie/ Se reiau slujbele în interiorul bisericilor

Premierul Orban a anunţat adoptarea hotărârii prin care se propune prelungirea stării de alertă pentru 30 de zile, începând cu data de 17 iunie Hotărârea de Guvern va merge apoi spre aprobare în Parlament.

Potrivit ultimelor modificări ale documentului, şi, în urma presiunilor PSD, va fi permisă reluarea slujbelor în interiorul bisericilor. Guvernul PNL intră astfel în conflict cu PSD, care deţine majoritatea în Parlament, şi care a cerut imperativ ca starea de alertă să fie de doar 15 zile.

UPDATE 15.10  Premierul Orban a anunţat adoptarea hotărârii prin care se propune prelungirea stării de alertă pentru 30 de zile, începând cu data de 17 iunie

„Am avut sedinţa în cadrul Comitetului pentru situatii de urgenţă. Am adoptat în unanimitate următoarea hotărâre. Se propune prelungirea stării de alertă pentru 30 de zile din 17 iunie.

Am luat decizia de a face un nou pas în relaxare. Se ştie că se va permite desfăsurarea activităţilor în centrele comerciale de tip mall cu excepţia cinematografelor, restaurantelor, sălilor de jocuri.

Se va relua activitatea pentru sălile de fitness si aerobic. Se reia activitatea în afterschool-uri, grădiniţe pe perioada verii. Odata cu incetarea scolii inceteaza masura de sprijin prin care am asigurat un venit unui parinte pentru ca parintele sa poata sa stea acasa cu elevul. Parintii trebuie sa isi reia activitatea”, a declarat Orban la începutul şedinţei de Guvern.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hotarare,
alerta,
stare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.