Opinie Sorin Pâslaru, ZF: Abia când Dedeman investeşte sute de milioane de euro în proiecte locale se vede câţi bani ar rămâne în România dacă nu ar fi doar 6 companii cu capital privat românesc în top 100

Postat la 06 iunie 2019 69 afişări

Opinie Sorin Pâslaru, ZF: Abia când Dedeman investeşte sute de milioane de euro în proiecte locale se vede câţi bani ar rămâne în România dacă nu ar fi doar 6 companii cu capital privat românesc în top 100

Prin înfiinţarea unui fond de investiţii dedicat companiilor cu capital privat local în valoare de 50 mil. euro, compania Dedeman, cel mai mare jucător cu capital privat românesc, marchează intrarea capitalului românesc într-o nouă fază, de maturitate.

În ultimii cinci ani, Dedeman investeşte pe bursă, în imobiliare, marcând tranzacţie după tranzacţie de zeci de milioane de euro, iar ieri a anunţat un parteneriat pentru un parc logistic în nordul Bucureştiului. La afaceri de 1,5 - 2 miliarde de euro pe an, Dedeman are un disponibil de investiţii şi plasamente de 100-200 de milioane de euro pe an.

Accelerarea ritmului de plasare a investiţiilor pentru cea mai mare companie privată românească arată practic ce şuvoi de capital ar inunda România dacă măcar 20 din primele 100 de companii din România după cifra de afaceri ar fi cu capital privat românesc, generând fiecare profituri de 50-100 de milioane de euro pe an care să fie investite în România.

Unii spun: capitalul nu are naţionalitate. Însă criza din 2009, când statele naţionale au salvat companii şi bănci strategice, precum şi războiul comercial actual declanşat între Statele Unite şi China arată că este importantă şi originea capitalului.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
capital,
privat,
companii,
dedeman

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.