ONU: Numărul refugiaţilor sirieni din Turcia este de aproape două milioane

Autor: Mihai Draghici Postat la 16 septembrie 2015 84 afişări

Numărul refugiaţilor sirieni din Irak şi Liban a scăzut în august, dar a crescut în Turcia, ajungând la aproape două milioane, iar numărul solicitărilor de azil în state europene este, de asemenea, în creştere, anunţă Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Numărul refugiaţilor sirieni din Turcia a crescut cu 200.000 în ultimele trei luni, atingând nivelul de aproape două milioane, potrivit purtătorului de cuvânt al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), Selin Unal.

Din Turcia, zeci de mii de refugiaţi încearcă să ajungă în Europa pe cale maritimă, prin Grecia, iar mulţi s-au înecat.

Unal a explicat că autorităţile turce depun eforturi pentru a împiedica refugiaţii să ajungă în Europa.

Numărul sirienilor din Liban a scăzut în ultima lună cu 60.000, fiind la nivelul de 1,11 milioane. Şi în Irak a scăzut numărul sirienilor, fiind de circa 250.000.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TURCIA,
REFUGIAŢI,
/actualitate/onu-numarul-refugiatilor-sirieni-din-turcia-este-de-aproape-doua-milioane-14714377
14714377
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.