Liga Nordului va solicita ieşirea Italiei din zona euro dacă va ajunge la putere

Autor: Mihai Draghici Postat la 10 decembrie 2014 41 afişări

Partidul autonomist italian Liga Nordului va solicita revizuirea tuturor tratatelor fondatoare europene şi ieşirea Italiei din zona euro dacă va ajunge la putere, anunţă liderul formaţiunii extremiste, Matteo Salvini.

"Dacă vom ajunge la guvernare, voi solicita revizuirea tuturor tratatelor europene, revizuirea totală a tuturor tratatelor", a spus Salvini într-o conferinţă de presă desfăşurată la Roma.

"Întregul sistem de instituţii europene este eronat", a insistat Salvini, în vârstă de 41 de ani.

Omniprezent în presa italiană, Salvini intenţionează să transforme Liga Nordului, o formaţiune regională şi autonomistă, într-un partid naţional.

"Uniunea Europeană încearcă să corecteze un sistem care este fundamental eronat, aflat sub controlul băncilor şi instituţiilor financiare; dar Europa actuală nu poate fi reformată, trebuie reconstruită de la zero", a insistat Salvini.

"Vrem ieşirea Italiei din zona euro", a subliniat liderul Ligii Nordului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ITALIA,
LIGA NORDULUI,
/actualitate/liga-nordului-va-solicita-iesirea-italiei-din-zona-euro-daca-va-ajunge-la-putere-13713551
13713551
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.