La ce rezultate a ajuns platforma Glovo în primii trei ani de activitate pe piaţa locală

Autor: Andra Stroe Postat la 20 mai 2021 89 afişări

La ce rezultate a ajuns platforma Glovo în primii trei ani de activitate pe piaţa locală

La trei ani de la intrarea pe piaţa locală, platforma de livrare Glovo este prezentă astăzi în 40 de oraşe din ţară şi a atins un număr de 17.000 de curieri înscrişi în aplicaţie în Bucureşti şi peste 11.000 în provincie, dintre care 4000 sunt activi în capitală şi peste 3000 în provincie.

Compania are 6.000 de parteneri din diferite categorii, un procent semnificativ – de 82% - fiind reprezentat de întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri). Atunci când vine vorba despre comenzile făcute prin intermediul aplicaţiei Glovo, acestea au avut o valoare medie de 65 de lei în Bucureşti şi de 56 de lei în restul ţării, se arată într-un comunicat. Cea mai mare comandă în înregistrată în cei trei  ani de existenţă pe piaţa din România a fost făcută în anul 2020 şi a fost în valoare de 3.800 lei. Valoarea tranzacţionată în cei trei ani de activitate a ajuns la peste 250 milioane de euro, iar numărul de produse livrate, la 70 de milioane.

Reprezentanţii businessului anunţă că în perioada următoare Glovo îşi va concentra eforturile pe dezvoltarea diviziei de Q-Commerce.

Glovo a fost lansată în Barcelona, compania fiind prezentă astăzi în 548 oraşe din 19 ţări din Europa, Orientul Mijlociu, America de Sud, Africa şi Africa Subsahariană. Platforma are, la nivel global, peste 2,5 milioane de utilizatori lunari activi, 50.000 de curieri activi şi peste 25.000 de parteneri asociaţi din întreaga lume.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
platforma,
activitate,
rezultate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.