Kremlinul anunţă că nicio întâlnire bilaterală Putin-Obama nu este programată la APEC şi G20

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 05 noiembrie 2014 43 afişări

Nicio întâlnire bilaterală între preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Barack Obama nu este prevăzută nici la summitul APEC de la Beijing şi nici la G20, la Brisbane, săptămâna viitoare, a declarat miercuri Dmitri Peskov, un purtător de cuvânt al Kremlinului.

"Nicio întâlnire bilaterală nu este prevăzută pentru moment", a anunţat Peskov, citat de agenţia RIA Novosti, precizând că nu exclude contacte informale între cei doi lideri.

"La summiturile internaţionale, liderii (care participă) comunică într-un fel sau altul", a adăugat el.

La jumătatea lui octombrie Putin l-a acuzat pe Obama că are o atitudine "ostilă" faţă de Rusia, după ce preşedintele american a citat între principalele ameninţări la nivel mondial - într-un discurs susţinut la Adunarea Generală a ONU - ceea ce a numit "agresiunea Rusiei în Europa", referindu-se la situaţia din Ucraina.

Rusia este afectată de sancţiuni economice fără precedent, impuse de către Uniunea Europeană (UE) şi Washington, care o acuză că este implicată în criza din Ucraina, o ţară în care un conflict armat opune forţele armate naţionale separatiştilor proruşi. Moscova dezminte aceste acuzaţii.

Summitul anual al Forumului Cooperării Economice Asia-Pacific (APEC) se va desfăşura în perioada 10-11 noiembrie la Beijing, iar Summitul G20 este prevăzut în perioada 15-16 noiembrie la Brisbane, în Australia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
PUTIN,
OBAMA
/actualitate/kremlinul-anunta-ca-nicio-intalnire-bilaterala-putin-obama-nu-este-programata-la-apec-si-g20-13492449
13492449
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.