Italia cere modificarea regulilor de alocare a fondurilor pentru apărare în cadrul NATO

Postat la 11 februarie 2019 44 afişări

Ministrul italian al Apărării, Elisabetta Trenta, a cerut, luni, modificarea regulilor de alocare a cheltuielilor pentru apărare în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, pentru a fi incluse costurile destinate securităţii cibernetice şi construirii infrastructurii.

Italia cere modificarea regulilor de alocare a fondurilor pentru apărare în cadrul NATO

Elisabetta Trenta a argumentat că regula care prevede alocarea a 2% din PIB pentru apărare ar trebui să includă şi investiţii nonmilitare.

"Există componente bugetare asociate apărării, dar care nu sunt prevăzute în bugetul apărării", a declarat Elisabetta Trenta pentru Financial Times, înaintea unei reuniuni a miniştrilor Apărării din cadrul NATO, programată miercuri.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aparare,
alocare,
modificare,
reguli

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.