Greva personalului britanic din mai multe companii mari i-a lăsat pe clienţi fără masa de prânz. Ce solicită angajaţii pentru a se întoarce la muncă?

Autor: Andra Stroe Postat la 05 octombrie 2018 69 afişări

Mai multe grupuri de angajaţi ai unor companii precum Mc Donald's, Uber Eats sau Deliveroo din Marea Britanie, participă astăzi la o grevă organizată de grupul War On Want şi uniunea United, prin care solicită condiţii mai bune de lucru în sectorul ospitalităţii, dar şi să fie plătiţi cu 10 lire sterline pe oră şi să se încheie ceea ce ei numesc contracte "precare", spune Daily Mail.

Greva personalului britanic din mai multe companii mari i-a lăsat pe clienţi fără masa de prânz. Ce solicită angajaţii pentru a se întoarce la muncă?

Greva a primit reacţii pro şi contra în online. În timp ce o parte din utilizatori i-au susţinut, alţii au postat glume răutăcioase pe seama grevei; de exemplu, un utilizator Facebook a scris pe pagina sa: “Deci McDonald's, TGI Fridays şi Wetherspoons sunt în grevă astăzi. Înseamnă că prânzul şi cina mea sunt ruinate.”

Personalul din mai multe sucursale ale restaurantelor McDonald's, TGI Fridays şi din două pub-uri Wetherspoon din Brighton se numără printre cei care participă la demonstraţii.

McDonalds a declarat pentru BBC că sprijinul acordat grevei printre muncitorii săi nu a fost "răspândit" şi "diminuat".

Un purtător de cuvânt al TGI Fridays a declarat: "Din peste 5.500 de membri ai echipei, mai puţin de 1% sunt implicaţi în această acţiune", iar un reprezentant al Uber Eats a spus: "Ca răspuns la feedbackul venit din partea curierilor, am făcut unele modificări structurii noastre de plată din Londra, ceea ce o aliniază cu alte oraşe. Pe măsură ce trecem la noul sistem, introducem garanţii minime de plată de 9-11 lire pe oră."

JD Wetherspoon a declarat anterior că a stabilit un fond pentru creşterea salariilor de 20 de milioane de lire sterline anul trecut şi de 27 de milioane de lire sterline anul acesta.

Angajaţii fast-food din Statele Unite sunt, de asemenea, în grevă în această săptămână.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
greva,
angajati,
marea britanie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.