Dictatorul de la Kremlin a rămas fără recruţi să trimită în linia întâi: Vladimir Putin ar putea pregăti o nouă rundă de mobilizare. Ultima chemare la arme a produs furie în Rusia şi i-a determinat pe mulţi să fugă din ţară

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 18 ianuarie 2023 156 afişări

Dictatorul de la Kremlin a rămas fără recruţi să trimită în linia întâi: Vladimir Putin ar putea pregăti o nouă rundă de mobilizare. Ultima chemare la arme a produs furie în Rusia şi i-a determinat pe mulţi să fugă din ţară

Preşedintele rus Vladimir Putin s-ar putea pregăti să anunţe o nouă mobilizare, în timp ce pe câmpul de luptă Rusia caută să-şi consolideze poziţiile şi trupele. Ultima mobilizare cerută de liderul rus a produs furie în ţară şi i-a determinat pe mulţi dintre cei incorporabili să fugă, scrie CNBC.

„Putin ar putea anunţa o a doua mobilizare pentru a-şi extinde şi consolida armata. Este foarte posibil să vină chiar pe 18 ianuarie”, au declarat analiştii de la Institutul pentru Studiul Războiului.

Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a anunţat marţi că Putin va susţine un discurs în Sankt Petersburg, pentru a comemora 80 de ani de la momentul în care forţele sovietice au pus capăt asediului nazist de la Leningrad.

„Lui Putin îi place să folosească date simbolice pentru a se adresa poporului. O parte dintre bloggeri ruşi pro-război sunt de părere că el va profita de ocazia discursului pentru a cere fie o nouă rundă de mobilizare, fie pentru a declara deschis război Ucrainei”, se arată într-un raport la Institutului pentru Studiul Războiului.

Conducerea rusă a insistat în repetate rânduri că o nouă rundă de mobilizare nu va fi necesară, după ce în prima a anunţat trimiterea pe front a 300.000 de oameni.

Temerile legate de o nouă potenţială chemare la arme au crescut odată cu venirea iernii. Putin susţinea în decembrie că nu vede niciun motiv pentru lansarea unei noi mobilizări, menţionând că jumătate dintrei cei chemaţi au fost deja desfăşuraţi în Ucraina, iar cealaltă jumătate se află în centre de pregătire militară.

„În aceste condiţii, a vorbi despre orice măsuri suplimentare de mobilizare nu are niciun sens”, spunea liderul rus în decembrie.

În urmă cu o săptămână, oficiali ai serviciilor de informaţii din cadrul Ministerului Apărării din Ucraina au declarat că este foarte posibil ca pregătirile pentru o nouă mobilizare să fie deja în curs. Oficialii suspectează că Rusia ar pregăti o armată de două milioane de oameni.

„Pregătirile pentru anunţarea următorului val de mobilizare în Rusia se desfăşoară deja. La nivel legislativ, se fac modificări ale legilor Federaţiei Ruse care reglementează chemarea la arme. De asemenea, centrele de pregătire militară funcţionează cu motoarele turate la maxim”, au declarat oficialii serviciilor de informaţii din Ucraina.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mobilizare,
rusia,
arme,
pregati,
trimitere,
dictator

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.