De ce alege Farmexpert un partener din Austria

Postat la 29 octombrie 2009 238 afişări

Negocierile distribuitorilor romani cu producatorii straini incep sa dea roade. Farmexpert DCI, unul dintre cei mai importanti distribuitori de produse farmaceutice din Romania, anunta incheierea unui parteneriat cu Kwizda Pharma, numarul doi pe piata producatorilor de OTC-uri din Austria.

Obiectivul principal al parteneriatului este diversificarea si dezvoltarea portofoliului de produse activ in Romania, prin introducerea pe piata farmaceutica a unor game largi de produse de calitate ce se adreseaza unor simptomatologii variate, in boli precum cele cardiovasculare, ale sistemului nervos central, afectiuni dermatologice, raceala si gripa, dar si dispozitive medicale. Astfel, incepand chiar cu ultimele doua luni ale lui 2009, in portofoliul de produse Farmexpert vor fi disponibile dispozitive medicale de tip "prim ajutor", pentru stoparea hemoragiilor nazale, nisa pana acum neacoperita in Romania.

"Romania este o piata care prezinta un real interes pentru Kwizda, iar Farmexpert a fost alegerea fireasca pentru noi, atat datorita experientei in distributie si promovare acumulate pe piata farmaceutica din Romania, cat si datorita garantiei pe care o ofera transferul de know-how al Anzag, partenerul nostru la nivel european. Aceasta colaborare reprezinta un pas important in consolidarea pozitiei noastre in Europa Centrala si de Est", a declarat Stephen Sandor, director general al Kwizda Pharma.

Parteneriatul Farmexpert si Kwizda Pharma presupune o investitie de aproximativ 400. 000 euro in actiuni de marketing si promovare medicala, seteaza ca obiectiv financiar atingerea unei cifre de afaceri de 2 milioane euro in urmatorii 3 ani si face parte din strategia pe termen lung a Farmexpert de dezvoltare a portofoliului de produse si de consolidare a pozitiei de lider pe piata distributiei de medicamente din Romania.

"Incheierea acestui parteneriat vine sa confirme atingerea unor obiective stabilite de Farmexpert la inceputul anului, referitoare la extinderea si diversificarea portofoliului de produse care vin in intampinarea cerintelor pietei si ne aduc mai aproape de clienti si pacienti, oferindu-le acestora acces la terapii de calitate. Faptul ca o companie cu traditie precum Kwizda Pharma dezvolta investitii in Romania, intr-un context economic dificil si intr-o industrie foarte putin predictibila din punct de vedere al reglementarilor, precum cea farmaceutica, nu poate decat sa ne bucure si sa ne faca increzatori in atingerea obiectivelor pe termen lung", a spus Octavian Iacob (FOTO), director executiv Farmexpert DCI, care a precizat ca in momentul de fata se afla in negociere cu peste 100 de producatori, din care intentioneaza sa stabileasca un parteneriat cu cel putin zece, in urmatorii doi ani.

Farmexpert DCI ocupa la finele T1 2009 pozitia a doua, cu o cota de piata de 11,06%. Cu 6 depozite si 13 birouri reprezentative la nivel local, Farmexpert DCI asigura acoperire nationala. Portofoliul de produse include peste 8100 de produse active, acoperind toate ariile terapeutice.Actionariatul Farmexpert DCI este alcatuit in proportie de 60% de ANZAG (Andreae Noris Zahn AG) si 40% - Dr. Eugen Banciu. Echipa Farmexpert cuprinde in prezent un numar de 720 angajati.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/de-ce-alege-farmexpert-un-partener-din-austria-5065092
5065092
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.