Dacă îţi crapă buza după bani, tu arunci cu zilele libere şi pui închis la Fisc când îţi bat întreprinzătorii la uşă cu taxe?

Postat la 22 ianuarie 2017 300 afişări

S-a iscat o întreagă tevatură cu neîndeplinirea ţintelor de buget din 2016, dar primele acţiuni ale guvernului Grindeanu nu arată că este cu adevărat îngrijorat de nivelul veniturilor.

Dacă îţi crapă buza după bani, tu arunci cu zilele libere şi pui închis la Fisc când îţi bat întreprinzătorii la uşă cu taxe?

Dacă era într-adevăr preocupat de bani – şI ar trebuie să fie pentru că este în situaţia celui care s-a aşezat la masă la restaurant, a comandat foie gras, raţă cu portocale şI tiramisu dar nu s-a uitat şI în buzunar să vadă dacă are bani destui  -  atunci nu avea ca primă grijă să declare nelucrătoare ziua de de 23 ianuarie, “punte” către 24 ianuarie.

Pentru prima dată, se serbează Unirea Principatelor prin zi liberă pe 24 Ianuarie, şI este bine, pentru este o dată la fel de importantă ca şI 1 Decembrie, dar mulţI uitaseră, dat fiind că este cu roşu în calendar abia din 2016.

De unde graba să mai decretezi încă o zi liberă pentru bugetari? Nu se mai pune la socoteală faptul că este imens de treabă - bugetul pe 2017 încă nu este făcut, dar problema cea mai mare este că împiedică şI oamenii Fiscului să strângă taxele şI să primească declaraţiile de taxe şI contribuţii care trebuie depuse până în 25 ale fiecărei luni, după cum a avertizat Federaţia Naţională a Sindicatelor din Finanţe.

Când arunci cu scăderi de taxe şI majorări de pensii şI salarii pentru bugetari de 18 miliarde de lei, fiecare leu contează să acoperi deficitul bugetar. ŞI atunci un guvern responsabil ce face? Dispune o zi lucrătoare suplimentară pentru bugetari, eventual chiar în această sâmbătă înainte de date de 25 ianuarie, contra la cele 20 procente majorare a salariilor oferită gratis de la 1 februarie? Nu era cazul să şI livreze ceva bugetarii recompensaţi? Nu. Dimpotrivă, vor mai primi o zi liberă.

ŞI chiar acea zi liberă încurcă statul să primească banii de la firmele private. Dacă îţI crapă buza după bani, tu arunci cu zile libere şI pui închis la Fisc când îţI bat întreprinzătorii la uşă cu banii? Dacă aşa începe marele program economic Dragnea&Grindeanu, e clară situaţia.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bani,
taxe,
fisc,
inchidere,
pui,
refuz,
buget,
bugetari,
guvern

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.