Cutremurul si valul tsunami au impins Japonia in recesiune

Postat la 19 mai 2011 14 afişări

Economia Japoniei a scazut cu 0,9% in primul trimestru fata de ultimele trei luni ale anului trecut, aproape dublu fata de declinul anticipat de economisti, si a intrat in recesiune, in urma cutremurului, valului tsunami si crizei nucleare care au lovit tara in luna martie.

Impactul triplu cauzat de dezastrele naturale si scurgerile de radiatii de la o centrala nucleara sever afectata de tsunami a influentat sever cheltuielile din sectorul privat si a rupt lanturile comerciale. Banca Japoniei anticipeaza ca economia va reveni pe crestere in a doua parte a anului, dar unii economisti sustin ca cifrele surprinzator de negative din primul trimestru indica riscul ca ritmul relansarii sa fie mai lent decat se anticipeaza. Industria si producatorii iau masuri pentru normalizarea activitatii comerciale, insa temerile privind lipsa curentului electric pe timpul verii si criza nucleara prelungita de la Fukushima reprezinta de asemenea riscuri importante pentru economie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Japonia,
cutremur,
tsunami,
val,
economie,
recesiune
/actualitate/cutremurul-si-valul-tsunami-au-impins-japonia-in-recesiune-8274031
8274031
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.