Cum pierde statul sute de milioane de euro din taxele pe case si terenuri

Postat la 14 mai 2010 10 afişări

Statul pierde anual cateva sute de milioane de euro la buget din cauza ca nu impoziteaza decat o parte din casele si terenurile existente, dintr-un motiv foarte simplu: nu stie exact suprafata lor.

"Statul ar putea sa incaseze cu 25-30% mai mult din taxele si impozitele pe proprietate daca ar avea intabulate toate cladirile si terenurile. In realitate, exista diferente de 25-30% intre suprafetele declarate si cele reale si pe care numai un sistem de cadastru temeinic le poate identifica", a declarat pentru Gandul Valeriu Mano¬lache, presedintele Asociatiei Patronale din Cadastru, Geodezie si Cartografie (APCGC).

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
impozit,
terenuri,
case,
stat,
suprafata
/actualitate/cum-pierde-statul-sute-de-milioane-de-euro-din-taxele-pe-case-si-terenuri-6117996
6117996
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.