Rusia se pregăteşte de atac: Agenţiile europene de spionaj au avertizat guvernele lor că Rusia pregăteşte acte violente de sabotaj pe întreg continentul

Autor: Ştefan Stan Postat la 06 mai 2024 40 afişări

Rusia se pregăteşte de atac: Agenţiile europene de spionaj au avertizat guvernele lor că Rusia pregăteşte acte violente de sabotaj pe întreg continentul

Agenţiile europene de informaţii au avertizat guvernele lor că Rusia pregăteşte acte violente de sabotaj pe întreg continentul, în timp ce se angajează într-un conflict permanent cu Occidentul, scrie FT. 

Rusia a început deja să pregătească mai activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare şi deteriorări ale infrastructurii pe teritoriul european, direct şi prin intermediari, fără a fi aparent preocupată de producerea de victime civile, consideră oficialii serviciilor de informaţii.

În timp ce agenţii Kremlinului au o istorie îndelungată în ceea ce priveşte astfel de operaţiuni - şi au lansat atacuri sporadice în Europa în ultimii ani - se adună dovezi ale unui efort mai agresiv şi mai concertat, potrivit evaluărilor din trei ţări europene diferite împărtăşite cu Financial Times.

Oficialii serviciilor de informaţii devin din ce în ce mai vocali cu privire la această ameninţare, într-un efort de a promova vigilenţa.

„Evaluăm că riscul actelor de sabotaj controlate de stat a crescut semnificativ”, a declarat Thomas Haldenwang, şeful serviciilor de informaţii interne germane. Rusia pare acum să se simtă confortabil să desfăşoare operaţiuni pe teritoriul european „[cu] un potenţial ridicat de daune”, a declarat el la o conferinţă de securitate organizată luna trecută de agenţia sa, Oficiul Federal pentru Protecţia Constituţiei. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
informatii,
acte

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.