Cod galben de depasire a cotelor de atentie pe rauri in cinci judete

Postat la 30 iulie 2011 36 afişări

Institutul National de Hidrologie a emis o avertizare, valabila pana sambata dupa-amiaza, referitoare la scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, rauri necadastrate si cresteri de debite si niveluri pe rauri, cu depasiri ale cotelor de atentie in cinci judete.

S-a instituit cod galben, incepand de vineri seara, pe raurile din bazinele Bega Veche, Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Timis, Caras-Severin), pe Desnatui si pe Jiu - amonte Filiasi si pe afluentii sai, Motru si Gilort (judetele Hunedoara, Gorj si Mehedinti).

Se mentioneaza ca aceste fenomene se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai raurilor marcate pe harta si pe cursurile de apa necadastrate din bazinele hidrografice Bega Veche, Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna, Desnatui, Jiu superior si mijlociu.

Pana sambata, ora 16, aceste fenomene se pot produce izolat si pe alte rauri mici din zona de munte, din alte bazine hidrografice.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cod-galben-de-depasire-a-cotelor-de-atentie-pe-rauri-in-cinci-judete-8545749
8545749
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.