Cioloş: Am desţelenit buruienişul lăsat de cei care acum strigă de pe margine

Postat la 19 august 2016 162 afişări

Cioloş: Am desţelenit buruienişul lăsat de cei care acum strigă de pe margine

Dacian Cioloş a lansat, într-un interviu pentru HotNews, un atac la adresa guvernului Ponta în legatură cu absorbţia fondurilor UE, susţinând că în noiembrie 2015 marile proiecte de investiţii erau blocate şi a trebuit să ”desţelenească buruienişul lăsat de cei care acum strigă de pe margine”.

"Absorbţia efectivă pentru 2014 – 2020 a început în mai 2016, la aproape doi ani şi jumătate de la începerea exerciţiului bugetar, după ce am desţelenit buruienişul lăsat de cei care acum strigă de pe margine. Între timp, am lansat ghiduri şi proiecte pentru 13 miliarde de euro, dintre care unele pentru autostrăzi, termoficare sau reducerea abandonului şcolar. În paralel, se lucrează la pachetul de acreditare. Cel mai probabil, odată ce Autorităţile de Management vor fi acreditate, în anul 2017, România va beneficia de rambursari în valoare de aproape 4 miliarde de euro. (...) Când am preluat guvernarea, am constatat foarte repede că, pentru pregătirea programelor pentru 2014-2020, nu se făcuse mai nimic... Acesta este încă un motiv pentru care o discuţie despre absorbţie azi este deplasată, mai ales când criticile vin de la reprezentanţi ai fostului guvern", a declarat Cioloş într-un interviu acordat HotNews.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.