Ce credite acordă BCR pentru IMM cu garanţia statului

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 26 aprilie 2014 109 afişări

Banca Comercială Română acordă întreprinderilor mici şi mijlocii linii de credit pentru capital de lucru în valoare de maximum 5 milioane de lei în cadrul Programului de garantare a creditelor pentru întreprinderile mici şi mijlocii – Program OUG 92/2013.

Ce credite acordă BCR pentru IMM cu garanţia statului

Creditele vor fi acordate la o dobândă de ROBOR la 3 luni plus o marjă de maximum 2,50% p.a., la care se adaugă un comision de acordare de maximum 0,7%/an. Perioada de creditare este de maximum 24 luni cu posibilitate prelungirii o singură dată pe o perioadă de maximum 12 luni, fără a depăşi perioada de valabilitate a programului.

BCR are la dispoziţie garanţii de 263 milioane de lei în cadrul programului de garantare a creditelor pentru IMM, în baza cărora poate acorda credite de până la 526 milioane de lei.

Statul, prin Ministerul Finantelor Publice - FNGCIMM, garantează până la 50% din valoarea finanţării, mai puţin dobânzile şi comisioanele, prima de garantare ridicându-se la nivelul de 1,99%/an din valoarea garanţiei. 

BCR, cea mai mare bancă din România după active, a avut anul trecut un profit net de 598,7 milioane lei, faţă de o pierdere de 1,22 miliarde lei în 2012, la active în scădere cu 8,9%, la 66,72 miliarde lei.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-credite-acorda-bcr-pentru-imm-cu-garantia-statului-12532183
12532183
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.