Bulgarii ar putea rămâne fără prognoze meteo, din cauza reducerilor bugetare

Postat la 28 octombrie 2011 8 afişări

Prognozele meteorologice elaborate de institutul de specialitate bulgar ar putea fi suspendate de la 1 noiembrie, din cauza reducerilor bugetare, a avertizat preşedintele Academiei Bulgare de Ştiinţe, Nikola Sabotinov, citat de site-ul Novinite.com.

Sabotinov a afirmat că Institutul Naţional de Meteorologie şi Hidrologie a avertizat asupra riscului de suspendare a activităţii, însă până în prezent nu a fost găsită nici o soluţie care să permită finanţarea elaborării prognozelor.

El a adăugat că şi institutul de geofizică al Academiei se confruntă cu aceeaşi problemă, iar monitorizarea activităţii seismice pe teritoriul Bulgariei ar putea fi întreruptă.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Bulgarii,
prognoze meteo,
reduceri
/actualitate/bulgarii-ar-putea-ramane-fara-prognoze-meteo-din-cauza-reducerilor-bugetare-8912056
8912056
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.