AVAS nu mai este Autoritate de Valorificare, ci de Administrare

Autor: Mediafax Postat la 06 februarie 2013 24 afişări

AVAS îşi va schimba denumirea în Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), iar legislaţia care reglementează activitatea instituţiei va fi modificată pentru ca noua entitate să poată continua să execute silit creanţele preluate în scopul valorificării şi recuperării.

AVAS îşi va schimba denumirea în Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), iar legislaţia care reglementează activitatea instituţiei va fi modificată pentru ca noua entitate să poată continua să execute silit creanţele preluate în scopul valorificării şi recuperării. "Intrarea în vigoare a Codului de procedură civilă îngreunează derularea unui segment important al obiectului de activitate al instituţiei (al AVAS - n. red.), făcând practic imposibilă aplicarea procedurii de executare silită, prin corpul de executori proprii, a creanţelor preluate în scopul valorificării şi recuperării. Din acest punct de vedere, un segment important de activitate, aşa cum a fost el stabilit cu organismele internaţionale la înfiinţarea Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Bancare, nu mai poate fi derulat", potrivit notei de fundamentare a unui proiect de ordonanţă de urgenţă elaborat de Ministerul Economiei.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/avas-nu-mai-este-autoritate-de-valorificare-ci-de-administrare-10546008
10546008
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.