Ajutoare pentru fermierii afectaţi de embargoul rusesc

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 07 septembrie 2014 48 afişări

Comisia Europeană va dubla la 60 mil. euro ajutoarele destinate găsirii de noi pieţe de desfacere de către fermierii europeni afectaţi de embargoul rusesc asupra exporturilor de produse alimentare din UE.

Ajutoare pentru fermierii afectaţi de embargoul rusesc

Aceste fonduri ar însemna un plan total de acţiune în valoare de 120 mil. euro, întrucât organizaţiile naţionale de fermieri trebuie să contribuie cu cofinanţare. Potrivit comisarului european pentru agricultură, Dacian Cioloş, Rusia este destinaţia a 10% din exporturile agroalimentare europene, în valoare de 5 mld. euro anual.

Noile fonduri se adaugă ajutoarelor de urgenţă acordate în august - 33 mil. euro pentru producătorii de piersici şi nectarine din Franţa, Grecia, Italia sau Spania şi 125 mil. euro pentu producătorii de fructe şi legume din Belgia, Olanda, Polonia şi alte ţări. New York Times citează oficiali CE care afirmă că embargoul rusesc i-a afectat până acum cel mai mult pe producătorii polonezi de mere şi pe furnizorii finlandezi de lactate.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ajutoare-pentru-fermierii-afectati-de-embargoul-rusesc-13221289
13221289
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.