Volksbank riscă să fie naţionalizată pentru că nu va plăti dividende pentru al treilea an

Postat la 26 august 2011 11 afişări

Volksbank AG, care a picat luna trecută testul european de stres, riscă să fie naţionalizată după ce a anunţat, joi, că nu va plăti dividende, inclusiv pentru participaţia de capital a statului, pentru al treilea an consecutiv, transmite Bloomberg.

"Din cauza situaţiei economice dificile şi a aplicării strategiei companiei pentru 2015, plata dividendelor pentru acţiuni şi participaţiile de capital nu poate avea loc în 2012, pentru anul financiar 2011", se arată într-un comunicat al băncii. Volksbank, care a primit un ajutor guvernamental de un miliard de euro în 2009, nu va plăti dividende dacă înregistrează pierderi calculate după regulile austriece de raportare financiară. Banca nu a mai plătit dividende de când a primit ajutorul guvernamental.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
dividende,
volksbank,
nationalizare
/actualitate/afaceri/volksbank-risca-sa-fie-nationalizata-pentru-ca-nu-va-plati-dividende-pentru-al-treilea-an-8655409
8655409
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.