UniCredit si Ergo lanseaza o asigurare raportata la evolutia indicelui S&P 40 BRIC

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 04 octombrie 2010 71 afişări

UniCredit Tiriac Bank, in colaborare cu UniCredit Bank AG Munchen si Ergo Asigurari de Viata, lanseaza Ergo Oportun, o asigurare de viata ce ofera posibilitatea investirii raportat la evolutia indicelui Standard & Poor’s 40 BRIC, care urmareste evolutia celor mai importante 40 de companii listate din Brazilia, Rusia, India si China.

Suma minima pentru investitia in Ergo Oportun este de 3.000 euro, iar perioada de subscriere se incheie la 30 noiembrie 2010. Perioada de subscriere se incheie la 30 noiembrie.

La scadenta, UniCredit AG Munchen garanteaza 100% din capitalul investit. Clientul beneficiaza de un bonus de 10% din suma investita daca la scadenta, valoarea indicelui S & P 40 BRIC va fi mai mare decat valoarea initiala la cele 10 date de evaluare.

Pe parcursul derularii contractului, clientul are asigurare de viata de minim 110% din banii investiti. Clientul are posibilitatea de a vinde inainte de termen, la valoarea de piata curenta.

Ergo, membru al grupului Munich Re, este unul dintre cele mai importante grupuri de asigurari din Europa, prezent in peste 30 de tari, cu o valoare cumulata a primelor de asigurare de 19 miliarde de euro.

In prezent, cel mai cunoscut produs index linked (care urmareste evolutia unui indice bursier sau a mai multora) de pe piata este cel al BCR Asigurari de Viata, companie detinuta de Vienna Insurance, care a lansat anul trecut o astfel de asigurare (BCR Garant) care investeste in obligatiuni emise de BCR si intr-un cos de indici (Dow Jones Euro Stoxx 50, Nikkei 225, Eurozone HICP), asigurand un randament minim garantat de 84% pentru polita denominata in lei si de 45% pentru cea in euro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/unicredit-si-ergo-lanseaza-o-asigurare-raportata-la-evolutia-indicelui-s-p-40-bric-7445449
7445449
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.